Sexy stoeipoes sos pik

sexy stoeipoes sos pik

Ik zag hem steeds naar zijn uurwerk kijken en daar ik met geen andere patient bezig was, heb ik besloten zijn wonde na te zien. Na het onderzocht te hebben zag ik dat alles goed geneesde en toen heb ik met een dokter gesproken en heb het nodige gedaan om de draadjes te verwijderen om zo de wond te verlichten.

Terwijl ik bezig was met zijn wond heb ik hem gevraagd of hij een afspraak had met een andere dokter diezelfde morgen. De man zei van neen maar dat hij naar een andere instelling moest gaan om met zijn echtgenote te ontbijten. Ik heb hem gevraagd naar haar gezondheid.

Hij heeft me gezegd dat ze daar al enige tijd verbleef en de ziekte van Alsheimer had. Bij het praten vroeg ik hem of ze kwaad zou zijn mocht hij te laat zijn. Hij antwoorde dat ze niet meer wist wie hij was, dat ze hem sinds 5 jaar niet meer herkende.

Ik was verbaasd en heb hem gevraagd: Hij glimlacht en tikt even op mijn hand al zeggende: Ik had het moeilijk om mijn tranen te bedwingen toen hij vertrok en was er helemaal kapot van. De ware liefde, niet lichamelijk en niet romantisch. De ware liefde is het aanvaarden wat is, wat geweest is en wat nog zal zijn.

Achtendertig jaar nadat Eddy Merckx er zijn tweede wereldtitel veroverde, vormt Mendrisio opnieuw het decor voor de regenboogstrijd.

Het parcours van Mendrisio is niet te onderschatten. In Varese viel er vorig jaar 3. Er moeten dan ook 19 lokale rondjes worden afgewerkt, tegenover tien op het parcours van Kan je die beklimmingen uitsmeren over een parcours van 20 km, dan heb je tijd om te recupereren.

Dat is nu niet het geval en dat scheelt meer dan één slok op de borrel. Iemand die meer dan 12 miljoen albums verkoopt, zoals Helmut Lotti,  moeten we je uiteraard niet voorstellen. Wij ontmoetten echter zijn alter ego: Die bekende ons dat hij verliefd was op Tante Riekje, onthult dat hij ooit een roman schreef en beweert dat Arnon Grunberg een psychopaat is. Maak kennis met de duistere kantjes van de master of swing.

Kreeg je als kind al veel cultuur mee? Ik ben niet zo cultureel opgevoed. Ik kom uit een familie van kleine middenstanders. Mijn moeder reed rond met soep en ijs.

Mijn stiefvader ging met mijn broers en mij wel eens naar een historisch museum met dinosaurussen. Of naar Bokrijk, het Bijlokemuseum of een tentoonstelling van Panamerenko.

Ook als we met de school naar musea of toneel gingen, vond ik dat wel leuk en interessant. Toen ik onlangs mijn boeken heb ingepakt voor mijn verhuis, kwam ik redelijk wat jeugdboeken tegen: Die heb ik als kind allemaal gelezen. Maar al bij al was ik tijdens mijn jeugd meer gefocust op de wielersport dan op cultuur. Welke culturele herinnering is blijven hangen? Zij ging dan op haar schoot zitten, ik ernaast, en dan begon Tante Riekje te zingen.

Ik weet nog dat ik dat gezang erg potsierlijk en onnozel vond, maar ik was wel verliefd op Tante Riekje. Tijdens de première liep het mis: En toen begon ik mee te zingen met Tante Riekje. Het publiek moest lachen en de muzikanten stopten met spelen en klopten op hun instrument om te applaudisseren… lacht. Heb je naast je muzikaal talent nog een andere artistieke gave? Op mijn 13de heb ik met de hand een boek geschreven en heb het zelfs ingebonden.

Ik had van een paar uiteen gevallen jeugdboeken gezien hoe dat moest. Het ging over de ridder Ronald, die een ruimteschip had. Het was echt om te lachen, hoewel het serieus bedoeld was.

Dat je met je vingers mensen aan het huilen kunt krijgen, lijkt me een ongelooflijke gave. Maar jouw roman blijft onafgewerkt? Zeker nu ik een literair lief heb, durf in niet meer schrijven! Ik schrijf wel liedjesteksten, maar dat is een heel ander metier: Dat is niet te vergelijken met literair werk.

Welke kunst ligt je wel en waar heb je het moeilijker mee? Dans vind ik geweldig, zowel klassiek ballet als moderne dans. Het is ongelooflijk wat dansers vertellen met hun lichaam. Ook met film kan ik dat ervaren. Dat is wel een mooie film, maar tegelijk werkt het op mijn lachspieren als een boer op zijn kar staat en roept: Ik hoor hem liever zeggen: Ook met fotografie heb ik minder voeling.

Ik weet niet goed wanneer een beeld niet langer louter een mooie foto is en overgaat in kunst. Als je op een vrije avond drie artiesten zou uitnodigen voor een etentje, wie zijn dan de uitverkorenen? Ik denk dat ze eerder slachtoffer dan uitverkoren zijn, hoor, aangezien ik niet zoveel verstand heb van kunst.

Grunberg is volgens jou een psychopaat? Ik kan niet zeggen dat ik sympathie voelde voor het ultraconformistische hoofdpersonage, maar ik begreep hem wel en herkende mezelf zelfs in hem.

Hij probeert zijn schaduw te negeren. Je moet je schaduw aanvaarden in plaats van die krampachtig weg te stoppen. Ik denk dat ik met Grunberg hierover wel een filosofisch en psychologisch boompje zou kunnen opzetten. Jullie kunnen samen misschien op zoek gaan naar de psychopaat in Helmut Lotti?

Die is er niet! Dat is net de bedoeling van Helmut Lotti. Ik heb mezelf afgesplitst, omdat Helmut Lotigiers misschien wel de psychopaat is… Maar je moet niet bang zijn: En ik ook niet. Wie mag er nog aan tafel zitten? Om de komische noot tijdens de avond te garanderen? Ik wil te weten te komen hoe zij naar de wereld en vooral naar zichzelf kijken. Hoe gaan ze daarmee om? Bij welk moment in de kunstgeschiedenis had je  aanwezig willen zijn? Naar het schijnt had hij net een oninteressante opnamesessie vol foute ballads met slechte filmsterren achter de rug en is hij uit frustratie in zijn kleedkamer beginnen jammen.

De deur stond open, het nummer werd opgenomen en als single uitgebracht en hij scoorde er zijn eerste hit mee. Ik had erbij willen zijn om te zien of het verhaal niet aangedikt is. Wie of wat wil je aantreffen in de hemel? Weer Elvis, in die boksring in , in zijn zwart leren pak. Daar zou ik zonder mij te vervelen naar kunnen blijven kijken. Hij doet in die film een uitleg waarom hij als advocaat zo nuttig is en waarom je voor hem moet kiezen.

Dat is zo sterk! Wat er zeker in de hemel mag staan, is het mooie gebouw dat ik samen met mijn lief gekocht heb in Zurenborg, Antwerpen. Beam me up, Scotty, met huis en al. Dan kan ik in de hemel in ons eigen huis blijven wonen. Welke artiest mag voor jou vereeuwigd worden in een standbeeld? Hugo Claus, omwille van zijn allround kunstenaarschap. Die man was regisseur, schilder, poëet, schrijver en ook nog — niet onbelangrijk - een levenskunstenaar.

Vele mensen van deze generatie zijn hem schatplichtig. Mel B ontkent wel dat de reünie zal plaatsvinden op het WK voetbal.

Over het verdere wanneer en waarom is verder niks duidelijk. De vraag is ook of Victoria Beckham dit keer geen verstek laat gaan. Zij zet alles in op haar modecollectie, die eindelijk lijkt aan te slaan.

De mannen van Carlo Bomans maalden gisterenmiddag hun eerste rondjes op het circuit van Mendrisio en deden er na drie toertjes nog een lusje bij richting hotel. Samen goed voor een kleine negentig kilometer. Uiteraard was uw gelegenheidsreporter er bij en peddelde - min of meer moeiteloos - mee.

Al zou een medaille hier ook al magnifiek zijn. In Nederlandse harde kaas, zoals Goudse kaas, komt geen lactose voor. Lactose splitst zich in je darmen op in suikers, die door het hele lichaam kunnen worden opgenomen. Om lactose te verteren, is lactase nodig. Lactase splitst lactose in de suikers glucose en galactose, die je lichaam gebruikt als bouwstenen of energie.

Het is niet de eerste keer dat De Vos een uitstapje naar het theater doet: Ook bij De Alpenzusjes zorgt De Vos, hoog vanop een stelling, voor de muziek, maar hij heeft ook een klein rolletje.

Vooral omdat ik er in tegenstelling tot bij Gorki, op de achtergrond blijf. Het hoogseizoen van de mode is weer begonnen. New York, Londen, Milaan en Parijs zijn de komende weken één gigantisch podium voor de lente-en zomertrends van De redactie van De Standaard Magazine stelt hier elke dag haar favoriete silhouet voor.

Een fotospecial met groeifactor dus. Omdat de babydolletjes, assepoesterschoenen en landschapsprints benieuwd wat Véronique Branquinho hiervan zou zeggen, tussen haakjes die Miuccia Prada de catwalk opstuurde ons meteen zin deden krijgen om in een teletijdmachine te kruipen in de richting van de hoogdagen aan de Italiaanse riviera.

Vintage en een hightechgevoel de brillen! Niet dat het makkelijk kiezen was, op deze tweede dag in Milaan. Bekijk hier de volledige fotospecial. Droog is hij wel, die Philippe Geubels. Zo droog dat wij bijna verzanden aan de andere kant van de telefoonlijn. Zijn lijzige stem, zijn kurkdroge grappen en zijn vele televisie-optredens De Slimste Mens , De Laatste Show , De Pappe nheimers… hebben hem tot een van Vlaanderens populairste komieken gemaakt.

Tegenwoordig bestormt hij de Vlaamse podia met de avondvullende show Droog. Maar heeft Philippe naast komische ook culturele roots? Was je een cultureel kind? Kreeg je cultuur met de paplepel mee of heb je gaandeweg zelf die interesse ontwikkeld?

Mijn vrouw danst, en soms ga ik kijken naar haar optredens. Theater kan me ook wel boeien: Die voorstelling in de showroom van een garage win-een-auto. Maar als ik heel eerlijk ben zijn dat de enige twee voorstellingen die ik de laatste tijd gezien heb. Een concrete voorstelling of grap herinner ik me niet meer echt. Ik was pas negen of tien jaar, dat is lang geleden.

Waarin zou je heel goed willen zijn? Helaas speel ik geen instrument, ik heb zelfs als vijftienjarige nooit in een bandje gezeten. Klassieke muziek is wellicht ook wat moeilijker, maar daarvan heb ik niet meteen een afkeer, ik wil dat wel eens proberen. Ook opera wil ik wel eens een kans geven. Ik begrijp niet eens wat dat is.

Maar misschien moet ik er net daarom eens naartoe gaan. Wie zijn de uitverkorenen? En waarover zou je het met hen willen hebben? Zijn dat mensen die schilderen? Mmm, ik heb eigenlijk geen kunstidolen… Weet je wat: Ah ja, Vincent van Gogh. Die zou ik wel eens willen vragen waarom hij dat in godsnaam gedaan heeft. En dan diegene die overal hesp tegenaan geplakt heeft, Jan Fabre. Misschien moet ik die mens eens vragen wat hij dan eigenlijk wél graag eet.

En om te eindigen: Die kerel wil ik niets vragen, ik wil hem gewoon eens op zijn gezicht slaan. Ik zou mij daar wel geamuseerd hebben. Ik weet totaal niet wat er te zien was, maar iedereen doet er zo enthousiast over dat het wel de moeite moet geweest zijn. Welke film, boek, muziek, artiest,… wil je daar aantreffen? Wil je mij straffen, dan moet je mij verplichten tot het lezen van stationsromannetjes tot in der eeuwigheid. Als ik echt, echt niets anders vind neem ik er soms zo wel eentje vast, en dan lees ik het ook uit, maar uiteindelijk gaat het altijd om dezelfde verhaaltjes.

Of is dat niet origineel? Weet je wat, neem dan maar Kamagurka. Omdat die al zo lang bezig is, en het al zo lang uithoudt in het circuit. Hij mag van mij gerust een standbeeld krijgen. Ik bedoel daarmee niet dat hij er daarna maar mee moet ophouden, hoor. Ik vind hem echt goed, en hij mag er wat mij betreft gerust nog even zoveel jaar bijdoen.

Dat is niet zo. Hoe ik er financieel precies voor sta, weet ik nog niet, maar ik kan wel zeggen dat wat ik de laatste twintig jaar heb verdiend, op z'n minst verdwenen is. Ik voel me juist gesterkt. Ik ben een behoorlijk stuk wijzer geworden. Een hele generatie dertigers van nu is opgegroeid met een radio waaruit schijnbaar alleen maar de zoetgevooisde stem van Leen Demaré kwam.

Ze begon haar carrière in op Radio 1. Daar presenteerde ze de Voor de dag en Van kattekwaad tot erger. Vervolgens belandde ze bij Radio Donna waar ze zo'n acht jaar lang Vrouwentongen in vuur en vlam zette.

Geheel op haar eentje werd zij het boegbeeld van de zender. Dat aan alle mooie liedjes een einde kwam, is gebleken toen ze in Donna ruilde voor 4FM. Ondertussen kreeg de stem van Leen ook een gezicht op televisie. Toen Leen nog Leentje was, wilde ze toen ook al radio maken? Nee, ik was helemaal geen radiobeest.

Als technische man bij de VRT stond mijn vader in voor het goede verloop van de radio-uitzendingen. Maar zelf was ik er niet mee bezig. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit vrije radio gemaakt. Wat wilde je dan wel worden? Ik wilde altijd privédetective worden. De detectiveverhalen van De Vijf hebben daar zeker iets mee te maken gehad lacht. Zat je heel je jeugd met je neus in de boeken? Ik las enorm veel, maar gelukkig deed ik ook nog wel wat anders. Van mijn zes tot mijn acht heb ik pianoles gekregen.

Daarna volgden nog eens vijf jaar notenleer. Ik ben ook heel jong met balletles begonnen, eerst klassiek ballet tot mijn vijftien en daarna hedendaagse dans. Mijn ouders namen mij regelmatig mee naar Flagey voor de klassieke concerten van de VRT. Naar de opera was ook zo'n vaste uitstap en jaarlijks gingen wij met de hele familie naar het Festival van Vlaanderen. Doe je dat nu nog? Ja, ik ga nog steeds naar behoorlijk wat concerten, ook naar klassieke.

Onlangs zag ik in de Munt nog Le Nozze di Figaro. Regelmatig vind je mij ook op pop- en rockconcerten, want mijn man zit in de muziekbusiness. En ik ben een fan van Jef Neve, zowel van zijn symfonisch werk als van zijn jazzrepertoire.

Naar welke muziek kan je echt niet luisteren? Experimentele jazz doet mij echt niets. Hetzelfde geldt trouwens ook voor experimenteel theater. Je vindt mij ook niet op voorstellingen waarvan ik weet dat de acteurs het publiek betrekken. In mijn studententijd deed ik dat nog wel. Als ik nu terugdenk aan wat ik daar allemaal gezien heb, en waar nog voor ben blijven zitten ook, vraag ik me af wat mij in hemelsnaam bezielde. Deed je dat als student niet vooral om na de voorstelling pinten te gaan pakken?

Dat is inderdaad de enige reden die ik me kan bedenken lacht. Och ja, ik deed dat gewoon. Als student heb je meer geduld. Vroeger las ik elk boek van de eerste tot de laatste letter uit, zelfs als dat boek mij niet aanstond. Ik dacht daar niet bij na. Als ik nu niet geboeid raak in de eerste dertig pagina's, dan leg ik het boek onverbiddelijk weg.

Het is een kwestie van tijd. Nu kan ik soms denken: Vreemd, maar bij films ligt mijn tolerantiegrens hoger. Ik kijk heel graag naar kleine films. Vroeger zond Canvas vrijdagavond laat altijd een kleine film uit, iets uit Bhutan of Irak of zo lacht , en daar nestelde ik mij dan echt voor in mijn bed of mijn zetel.

In welke periode van de kunstgeschiedenis vind je jezelf terug? Ik hou van de tijdsgeest van het begin van de twintigste eeuw, in New York.

Of Oostenrijk tijdens de opkomst van het dadaïsme. Ik zou graag eens een dag rondhangen in de buurt van de kunstenaar Egon Schiele. Het nihilisme uit die periode… ik zeg niet dat ik zelf zo ben, maar het intrigeert mij wel. Dat boek gaat over Barcelona in de periode tussen de twee wereldtentoonstellingen.

Als ik daar een vlieg kon zijn Een boek uitkiezen, vind ik moeilijk… Van elk boek dat ik graag gelezen heb, denk ik immers dat het het meest fantastische boek ooit geschreven is.

Wat ik eigenaardig vind, is dat ik een grote fan ben van Zuid-Amerikaanse auteurs, terwijl Zuid-Amerika an-sich mij absoluut niet aanspreekt. Noch qua cultuur, noch qua eten of stijl van mensen. Langs de andere kant ga ik heel graag naar het Oosten, maar boeken van ginder trekken dan weer op niets. Welke kunstenaar verdient een standbeeld? Ik doe niet aan idolatrie. Ik kan dingen mooi vinden, maar echt mensen verafgoden doe ik niet.

Als het echt moet, geef dan Toots Thielemans maar eentje. Die mens is fantastisch. Tegelijkertijd zou hij dat ongelooflijk relativeren: Vandaag stelt Paul Jambers zijn memoires voor die hij zelf heeft geschreven. Een boek van maar liefst bladzijden waarin hij terugblikt op zijn lange tv-carrière.

Hoe ga je daarmee om? Hij kreeg een gepeperd antwoord van de tv-maker. Ik vind dit de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Dit is verwerpelijk, dit is dom, dit haalt deze meneer naar beneden, dit maakt dat dit een waardeloze figuur is, dat hij eigenlijk niet aan bod zou mogen komen in de pers. Ik vind dit zó laag bij de grond. Ik word er woest van. Vooral omdat deze man toch geen greintje verstand in zijn kop heeft. Zelfs Kristof Lambrechts wist bij de aanvang van zijn programma nog niet goed wat zeggen.

Zij antwoordde met een korte maar krachtige 'Ja'. Specerijen voeren ons met hun bedwelmende aroma's mee op reis. Dankzij hun rijkdom aan antioxidanten kunnen ze ons bovendien behoeden voor bepaalde ziekten. Een uitstekende reden om ze gul te gebruiken. Dat hun namen ons aan exotische streken doen denken, is geen wonder. Veel specerijen komen er gewoon vandaan. Meestal bereiken ze ons dan ook gedroogd of in poedervorm, terwijl kruiden blaadjes van planten makkelijk vers te vinden zijn.

Om het helemaal boeiend te maken, zijn sommige planten zoals koriander kruid en specerij tegelijk, omdat we zowel hun blaadjes als hun geurige zaden gebruiken.

Aromaten zijn vanouds erg in trek om hun geneeskrachtige werking. Ze verbeteren de spijsvertering, helpen angsten verminderen of verdwijnen, zorgen voor extra energie, prikkelen de appetijt en zelfs de libido Valt u liever terug op de vertrouwde huismiddeltjes en bent u dus niet geneigd om snel kerrie over uw kip te strooien? Want sinds de medische wereld zich voor de specerijen is gaan interesseren, heeft ze niet alleen een heleboel interessante eigenschappen ontdekt maar ze ook wetenschappelijk bewezen.

Het aller-eerste antioxidante enzym SOD, voluit superoxydedismutase werd in specerijen ontdekt. Dat belet uiteraard niet dat ze eerst en vooral in onze keuken welkom zijn voor hun smaken, die helpen om een saai dieet vol te houden of flauwe groenten op te peppen.

Want laten we eerlijk zijn, we gebruiken de meeste specerijen zo zelden dat ze de kans niet krijgen om te tonen wat ze waard zijn. En als we onze eetgewoonten nu eens zouden veranderen? In heeft het Texaans kankeronderzoekscentrum in Houston een lijst opgesteld met voedingsstoffen die preventief tumoren zouden tegenwerken, hetzij door gezonde cellen te beletten om te ontaarden en uit te groeien tot kankercellen, hetzij door de vorming van uitzaaiingen tegen te gaan.

Specerijen met antikankerwerking doen het bijzonder goed op de lijst. Onder hen kardemom, gember, kurkuma en een aantal typische smaakmakers van de mediterrane keuken In niets lijkt Walter Baele nog op de atleet die hij in zijn jeugdjaren was -hij haalde prachtige resultaten op de en meter- en ook niemand zal in de man van de vele typetjes spontaan een kunstliefhebber van het betere genre herkennen.

We kennen jou als de man van de vele typetjes. Zat het acteren je altijd al in het bloed? Wellicht wel, want het leukste moment van de lagere school was dat ik tijdens een soort improvisatietoneeltje een fotograaf speelde waarbij ik twee bordvegers als fototoestel gebruikte.

Als ik dan een foto maakte, klopte ik de bordvegers hard tegen mekaar aan, wat een enorme krijtwolk veroorzaakte. Mijn leeftijdsgenootjes moesten daar verschrikkelijk hard om lachen.

Een geweldig gevoel, maar uiteindelijk heeft het tot in de Normaalschool geduurd, waar we een tijdje les kregen van een professionele acteur, dat de toneelmicrobe terug begon te kriebelen. Die docent heeft mij toen weliswaar alle zin in theater ontnomen. Ik kwam toen al af met verschillende stemmetjes en dialecten en dat vond die man natuurlijk dikke flauwekul. Zijn pedagogisch einddoel bestond erin om ons allemaal te laten praten zoals Frank Aendenboom lacht.

Ik heb toen meteen de conclusie getrokken dat toneelschool niets voor mij was. Gelukkig misschien, want zo heb ik mijn eigen weg kunnen zoeken en iets kunnen maken dat echt van mij is.

Acteren was dus niet meteen een van mijn favoriete bezigheden, maar ergens moet het wel in de familie hebben gezeten want mijn grootvader zou -zo hoorde ik lang nadien- een sketchen- en liedjesshow gehad hebben. Hij trok met zijn accordeon en mondharmonica van het ene naar het andere café. Ik stel mij daar zoiets bij voor als De Paradijsvogels lacht. Werd je op andere vlakken cultureel gestimuleerd? Mijn vader nam ons als kind vaak mee naar tentoonstellingen van schilder- en beeldhouwwerken.

Op dat moment stak ons dat geweldig tegen. Maar achteraf heb ik er wel een hele grote interesse aan schilderkunst aan overgehouden. Het zat ook wel in de familie.

Mijn grootouders aan beide kanten waren schilders en ook de broers van mijn vader schilderden. Ook gingen wij als kind naar de Jefi-filmclub waar we op zaterdagnamiddag naar de betere jeugdfilm gingen kijken.

Dat waren meestal Scandinavische producten. Mijn vader heeft ook een aantal keren de muziekschool laten vallen, maar ik sportte veel liever dan dat ik stil op een bankje notenleer volgde. Oorspronkelijk wilde ik trouwens sportleraar worden, maar kwetsuren en operaties hebben daar anders over beslist. Zou je het acteren met het schilderen kunnen ruilen? Ik kan echt stikjaloers worden van het talent van sommige schilders. De schilderkunst is de enige kunst waar ik met open mond naar sta te kijken.

Hoe een mens vanuit het totale niets, een blank canvas, een hele wereld kan creëeren Welke kunstdiscipline zegt jou totaal niets? Heel veel conceptuele kunst is totaal overroepen. Ik kan echt geen begrip opbrengen voor de Jan de Cocks van deze wereld die hun conceptuele rotzooi proberen te verslijten als kunst.

Voor mij moet kunst in de eerste plaats een directe esthetische ervaring zijn en bij zogezegd conceptuele kunst heb ik altijd een bijluiter nodig. Een urionoir of een mosselpot van Broodthaers Of in 't slechtste geval een soort straatanimatie.

In Beaufort aan de Kust heeft iemand een krotwoning neergezet. Dat is toch gewoon een straatact? Met welke drie kunstenaars kruip je een avond op restaurant? David Bowie is zonder twijfel de allergrootste man in de popgeschiedenis, zowel qua uitstraling en presence, als zijn onnavolgbare stem. Vooral zijn nummers van begin jaren 80 zijn fenomenaal. Naast hem zet ik Frances Bacon. Ik ben elke keer van mijn melk als ik schilderwerken van hem zie. De getormenteerdheid spat van het doek.

Wat kolkt en leeft in zo'n man? Dat zou ik wel eens willen weten. Dichter bij huis zoek ik ht dan bij Michaël Borremans. Een aantal jaar geleden zag ik van hem een tentoonstelling in het S.

Schitterend, intrigerend en meesterlijk, net zoals Luc Tuymans overigens. Benieuwd naar wat voor interactie dat zou opleveren? Niet echt, maar als acteur zou ik hen natuurlijk wel goed observeren en zoals eens spons hun hele doen en laten in mij opnemen. Ik zou mij laven aan die drie bronnen. Trouwens, ik ben sowieso al vaak de lijdzame toeschouwer in gezelschappen. Welk moment had je live willen meemaken? Ik vond zijn werken heel erg onderschat.

Er werd altijd nogal schamper over gedaan: Ik zie in hem een zeer virtuoos, heel sterk onderschat Belgisch schilder die op het tweede gezicht helemaal andere dingen schilderde dan een eerste aanblik doet vermoeden. Veel critici hadden blijkbaar die tweede laag gemist. Nu, Stevens had in een immens grote cirkel een soort panoramisch zicht van Parijs gemaakt waarin hij alle grote figuren had geplaatst die leefden in de tijd van de Wereldtentoonstelling in Parijs.

Toen bekroop mij wel een bepaald sentiment. Graag had ik het impressionisme als levende toeschouwer meegemaakt. De mooiste schilderijen ooit gemaakt stammen uit die periode. Mijn favoriete museum is bovendien het Musée d'Orsay in Parijs.

Wat hoop je aan te treffen in de hemel? Ik zou de hemel volhangen met al mijn favoriete schilderijen die nu nog in Musée d'Orsay hangen Monet, Manet, Degas en zeker iets van de Toulouse-Lautrec. Ik neem ook een paar werken uit het Museum voor Schone Kunsten in Gent mee, ook een van mijn favoriete musea. Op dat werk staat een meisje voor een deur met een soort blauw behan.

Ten slotte miogen ook Rik Wouters en Spilliaert mij tot in de eeuwigheid vergezellen. Wie verdient een standbeeld? Alle schilders die ik hiervoor al opgesomd heb. Maar waar het bij de fotografie neerkomt om op de juiste plaats op het juiste moment te zijn, blijft de schilderkunst toch altijd een overtreffende trap.

Er is nieuw beeldmateriaal vrijgemaakt van Michael Jackson tijdens de repetities van zijn comeback. In de video, die 45 seconden duurt, oefent de King of Pop zijn danspasjes voor de song 'Human Nature'.

Ook in deze video valt op dat Jackson, die in juni overleed op jarige leeftijd, er bijzonder fit uitziet. Het sudderde al een tijd, maar vandaag is het dus zover: Justine Henin maakt ook voor de rest van de wereld haar tennisplannen bekend, zo bevestigt een betrouwbare bron.

Ze lijkt op actrice Sophia Loren, doet in kredietverzekeringen en ging bijna met de billen bloot in 'Boer zkt vrouw': Nadine Pisaneschi is de dame die achter een boom dook met boer Fons. Vlaamse boeren hebben op het Sint-Pietersplein in Gent melk, vlees en groenten uitgedeeld. Ze deden dat uit protest tegen de veel te lage prijzen die ze krijgen. We kunnen onze producten evengoed weggeven, zeggen ze. De Post heeft het voorbije jaar iets meer dan 5 miljoen van de in totaal 5,5 miljoen brievenbussen in ons land nagekeken.

Post gaan halen Ongeveer 2. Op die plaatsen heeft De Post de bedeling stopgezet en moeten de eigenaars zelf hun post op het postkantoor gaan halen. Doorlopende volgorde Brievenbussen moeten aan zeven criteria voldoen, maar vier criteria zijn voor De Post fundamenteel. De brievenbus moet aan de rand van de openbare weg staan, de toegang moet altijd vrij en zonder gevaar zijn, het huisnummer moet goed zichtbaar zijn en in appartementsgebouwen moeten de brievenbussen in doorlopende volgorde genummerd zijn.

Gène Bervoets zit niet stil. De Antwerpse acteur streed met de weergoden in Windkracht 1 0 , roerde in kookpotten voor Gentse Waterzooi en speelde een meedogenloze moordbaas in De zaak Alzheimer. Binnenkort schittert hij in Alex van Warmerdams De laatste dagen van Emma Blank , een prent die onlangs op het filmfestival van Venetië een prijs wegkaapte in de categorie Europa Cinema Label. Blijft er met al dat gereis nog wel tijd over voor cultuur in eigen land?

Kreeg je cultuur met de paplepel ingegoten of is je culturele interesse gaandeweg gegroeid? Mijn ouders waren — hoewel ik uit een volks gezin kom - wel kunstminnend. Wij woonden in een sociale woonwijk op het Kiel in Antwerpen.

Cultuur met de grote C was niet aanwezig, wel gingen wij af en toe naar het jeugdtheater. Mijn moeder was eigenlijk actrice, maar toen zij trouwde heeft zij gekozen voor haar gezin. Mijn vader werkte bij het OCMW en was vooral bezig met sport, hoewel hij soms ook voorlas.

Het schatteneiland van Robert L. Stevenson was een van mijn favorieten. Dat boek heeft mijn fascinatie voor de Caraïben en Amerika aangewakkerd.

Wij hadden daarnaast ook vrienden die bezig waren met klassieke muziek. Ik herinner mij dat we op zondagavond altijd naar de radio luisterden en we hadden een hele oude pick-up waarop we wel eens klassiek speelden. Dat had wel iets, vond ik. Hoewel ik in een vrij volkse omgeving ben opgegroeid, hebben mijn ouders steeds hun best gedaan om ons cultuur bij te brengen.

Herinner je je een bepaalde cultuurervaring van toen? Ik ben pas fervent beginnen lezen toen ik naar de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen ging. Ik had toen twee leraars die mij daartoe hebben aangezet. Zij gaven me af en toe boeken mee en lieten me naar muziek luisteren. Zij hebben mij echt leren lezen. Het boek De cultuur van het narcisme van Christopher Lasch heeft bijvoorbeeld mijn ogen doen opengaan. Als je je acteertalent zou mogen ruilen met een ander artistiek talent, waar zou je dan heel goed in willen zijn?

Ik vind poëzie fantastisch. Het is een taal is die we wat kwijt zijn, een taal die zoveel meer zegt dan onze normale communicatietaal. Ik zou in al mijn naïviteit willen kunnen spreken in gedichten. Wanneer je een bepaald gedicht niet echt begrijpt, blijf je daarop doorwroeten en plots is het licht daar. Plots begrijp je wat die dichter heeft gezegd — die ervaring kan me echt koude rillingen geven. Met veel andere artistieke talenten — en daarmee wil ik niet pochen — ben ik in zekere mate begiftigd.

Ik kan een beetje zingen, tekenen, ik heb een schildersopleiding gehad. Ik heb voor een deel in de muziekwereld gezeten. Dat gaat allemaal wel, maar schrijven… Daarvoor heb ik ontzag. Welke kunstdiscipline kan jou het meest bekoren? Vooral tentoonstellingen kunnen me bekoren, omdat de beeldende kunsten mijn eerste liefde blijven en ik een aantal favoriete schilders heb.

Soms trek ik naar Parijs, Londen, Groningen of Praag om bepaalde tentoonstellingen te zien — de aanleiding voor een citytrip is meestal een tentoonstelling. Ik probeer mij in die materie ook te bekwamen, er over te leren. Ik heb onlangs iets fantastisch gekocht van Thierry De Cordier, waar ik heel blij mee ben. Daartegenover staat dat ik totaal niet van musical hou.

Ik vind dat echt een afgrijselijk genre. Een paar jaar geleden hebben ze me gevraagd om de mannelijke hoofdrol te spelen in Mamma Mia! Maar ik heb dat niet gedaan. Als ik niet kan geloven wat op scène gebeurt, hoeft het voor mij niet — dat geldt trouwens ook voor sommige theaterstukken. Net zoals ik het werk van bepaalde kunstenaars niet kan waarderen omdat ik niet geloof dat het met passie is gemaakt. Wie zou je uitnodigen? Waarover zou het gesprek gaan?

Ik nodig vaak mensen uit bij mij thuis. Ik probeer dan figuren bij elkaar te zetten uit heel verschillende disciplines. Onlangs heb ik zo Karim Osmani, die bezig is met interieur en design, samen aan tafel gezet met Stefan Hertmans. Dat is een fantastische avond geworden. Maar moest de selectie zich niet beperken tot de levenden, dan zou ik zeker Leonardo Da Vinci vragen. Ik ben daarnaast ook een ongelooflijke fan van de beeldhouwwerken van Bernini en de schilder Bronzino.

En Madonna en zelfs Michael Jackson. Shakespeare mag niet ontbreken maar ook enkele Zuid-Amerikaanse schrijvers wil ik wel eens aan tafel hebben, Pablo Neruda bijvoorbeeld. Een volle agenda wordt dat! Welke periode uit de kunstgeschiedenis vind je zo boeiend dat je wel in die tijd had willen leven? De renaissance, het begin van het abstracte schilderen, de eeuwwisseling in Wenen.

Alle scharniermomenten in de geschiedenis vind ik belangrijk. Wat er toen allemaal gebeurde! Kunstenaars en wetenschappers kwamen samen om de tijd te bespreken. Ik vind dat dat nu veel te weinig gebeurt.

Een Kokoschka, Klimt, Wagner zaten samen aan tafel met Einstein. En in de renaissance was dat precies hetzelfde. Ik denk bijvoorbeeld dat er door de huidige crisis — hoewel het spijtig is dat die plaatsvindt — ook nu een aantal dingen gaan ontstaan. Ik ben een positief ingesteld persoon: We blijven even in deze kosmische toestand en gaan naar de hemel.

Stel dat daar ook cultuur aanwezig is. Wat zou je daar tot in de eeuwigheid wel willen bezichtigen of beluisteren? Heb je nog een uur of drie? Bernini zal daar zeker zijn.

Ik hoop ook dat er ook een aantal duivelse kunsten zijn: Francis Bacon of Picasso, maar ook hier bij ons: Sam Dillemans, Thierry De Cordier, dat werk is allemaal heel donker. Een beetje een stoute hemel dus. Niet teveel gouden lepel en rijstpap-toestanden. Een beetje zoals hier, dus? Ja, eigenlijk wonen we in de hemel, hé? Welke Vlaamse kunstenaar, ten slotte, verdient een standbeeld? Ik denk dat iedereen het met mij eens zal zijn als ik Hugo Claus noem.

Maar ik vind de passie waarmee kunstenaars als Thierry De Cordier of Sam Dillemans maken even wonderlijk, al denk ik niet dat zij op een standbeeld zitten te wachten. Tien jaar lang was ze als advocaat verbonden aan de balie in Gent. In '99, Joke Schauvliege was toen nog net geen dertig, werd ze verkozen tot de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Tot voor kort verdiende ze haar sporen als Schepen in Evergem en in juli dit jaar legde ze de eed af als Vlaams Minister voor Leefmilieu, Natuur en Cultuur.

Schauvliege is getrouwd met Peter en mama van dochter Kato en zoon Florian. Ze houdt van beeldhouwen, koestert de droom om piano te kunnen spelen en heeft iets met Hendrik Conscience Werd je als kind cultureel gestimuleerd? Ik heb voordracht en dictie gevolgd aan de Academie. Schmidt maakten daar deel van uit. Aan die uren heb ik heel mooie herinneringen. Die lessen kwamen mij later in mijn werk als advocaat en politica goed van pas omdat ik vaak in het openbaar moet spreken.

Als kind stimuleerden mijn ouders mij ook om boeken te lezen. Naar de bibliotheek gaan was voor mij en mijn twee broers heel gewoon. De Boekenbeurs was het evenement van het jaar!

Ik zie nu ook met veel plezier dat mijn dochter een boekenveelvraat is. Wat ik ook vaak gedaan heb als kind, is toneel spelen in de jeugdbeweging. Dat stimuleert de creativiteit en creëert een samenhorigheidsgevoel. Als kind namen mijn ouders mij ook mee naar voorstellingen of optredens. Mijn neef Frank Heye is organist en treedt over de hele wereld op. Zijn concerten in Vlaanderen woon ik vaak bij. Wat herinner je je uit die periode? Mijn vader heeft een tekenopleiding gevolgd en hij speelt ook goed gitaar.

Als kind vonden wij dat uiteraard fijn. Samen tekenen of liedjes zingen, het schept een band. Nu zijn de kleinkinderen dolgelukkig als opa de gitaar nog eens bovenhaalt. Als je één artistiek talent zou mogen kiezen, welk zou dat dan zijn? A l lang droom ik er van om piano te kunnen spelen, het is een bezielend instrument. Ik luister ook heel graag naar pianomuziek, klassieke of moderne vormen, dat maakt niet uit.

Heel wat hedendaagse artiesten zitten bijvoorbeeld nog achter een klassieke piano op het podium. Ik denk bijvoorbeeld aan Steven Kolacny van Scala. Welke kunstdiscipline bekoort jou het meest? En welke het minst? Ik hou van vele vormen van kunst: Als ik er één favoriete kunstdiscipline zou moeten uitpikken, kies ik voor beeldhouwen. Welke drie kunstenaars vraag je mee voor een gezellig avondje tafelen? Geef mij maar een divers gezelschap. Met beeldhouwer Johan Tahon had ik onlangs in het kunstenaarsdorp Watou een boeiend gesprek.

Die babbel zou ik graag verder zetten. Met het werk van de Gentse kunstenares Berlinde De Bruyckere ben ik al langer vertrouwd. Naar aanleiding van 50 jaar vrouwenstemrecht heeft ze een groot schilderij gemaakt dat in de Anna Bijnszaal van het Vlaams Parlement hangt. Ze maakt ook beeldhouwwerk. We zouden het aan tafel kunnen hebben over haar internationale carrière. Iets waar ook bloemenkunstenaar Daniël Ost aan werkt.

Tot ver buiten onze grenzen maakt hij met bloemen en planten originele en verfrissende kunstwerken. Hij werkt met wat de natuur hem schenkt, verschillend van seizoen tot seizoen. Als minister van Natuur en Cultuur kan ik dat ten zeerste waarderen. Zou je het gesprek in een bepaalde richting sturen?

Ik zou van hen willen weten wat hen drijft en waaruit ze hun inspiratie putten. Als kunstenaar wil je iets maken dat uniek is, maar indrukken en invloeden zijn niet uit te schakelen.

Veel kunstenaars hebben ook een muze. Het lijkt me interessant om het daarover te hebben. Ik zou ook willen ontdekken hoe ze omgaan met de angst ooit hun creativiteit en inspiratie te verliezen. Welk cultureel-historisch moment had je live willen meemaken? In welke periode had je willen leven? Dankzij de Europese Unie heerst er al zestig jaar vrede in onze streken. De Europese hymne uit de negende symfonie van Beethoven is trouwens een bijzonder mooi fragment dat iedereen in de EU ondertussen kent.

En de tekst van de Duitse dichter Friedrich Schiller sluit perfect aan bij die Europese gedachte: Alle Menschen werden Brüder Stel dat in de hemel drie kamers gevuld zijn met kunst of met artistieke taferelen. In welke kamers zou je tot in de eeuwigheid kunnen verblijven? De eerste kamer is gevuld met beeldhouwwerk; er moet ook materiaal aanwezig zijn.

In de derde kamer staat een computer waarop ik eindeloos kan surfen. Welke Vlaamse kunstenaar verdient volgens jou een standbeeld? De kunstenaar die thuis schildert, schrijft, musiceert, maar daar niet mee naar buiten komt. Zeg maar een standbeeld voor de anonieme kunstenaar. En wat zou je hem of haar vragen? Hendrik Conscience, de schrijver van wie gezegd wordt dat hij zijn volk leerde lezen.

Hij werd geboren in - dus nog voor België opgericht werd - uit een Vlaamse moeder en een Franse vader. Hij overleed in Interessant zou zijn om zijn mening te kennen over de enorme evolutie van het boek.

Via bibliotheken, boekhandels en internet is alles voor iedereen beschikbaar. Ook het e-book maakt opgang, sommige bibliotheken stellen het al ter beschikking tegen vergoeding. Er beweegt heel wat op dat vlak. We staan in Vlaanderen aan de top met e-audio, waarbij boeken ingesproken worden ten behoeve van blinden bijvoorbeeld.

Zou Conscience voor die evolutie open staan? Na Koning Albert ligt nu ook de Nederlandse kroonprins zwaar onder vuur door wilde bouwplannen. Willem-Alexander en Máxima bouwen een luxevilla in Mozambique. Maar de ingehuurde projectontwikkelaar zou er te veel land inpalmen en tijdens een hoog- oplopende ruzie is er zelfs geschoten op de lokale bevolking.

Ude had slechts twee stevige klappen nodig om een tapkraan in het eerste enorme biervat te slaan. Ann Peeters en Tom Paumen, het duo dat de duimen moest leggen voor Claudio en Gaëlle in de finale van 'Mijn restaurant', starten op 28 oktober een nieuwe Bigarreaux op in Sint-Truiden. Kim Clijsters heeft net als in haar winst op de US Open in haar eigen Bree gevierd met een groots volksfeest voor haar fans.

Deze Shih Tzu nam deel aan de 23ste nationale schoonheidswedstrijd voor honden in Spanje. Het dier werd voor de gelegenheid speciaal onder handen genomen door een kapper. Kort nadat zangeres Yasmine zichzelf van het leven beroofde, hebben honderden politiemensen in politiedatabanken en in het rijksregister in haar persoonlijke gegevens gekeken.

Maar liefst -vooral vrouwelijke- agenten hebben de gegevens zonder toelating geraadpleegd. Politiemensen mogen enkel het rijksregister raadplegen als een onderzoek dat vereist. Daarom werden de overtreders op het matje geroepen door de Operationele Informatiehuishouding van het Commissariaat-generaal van de politie. Dat melden de kranten van Concentra. Write to me in PM, we will discuss.

Your email address will not be published. Tjänsten är gratis, anonym och helt på svenska. Prostitutie is hier zeker geen taboe je vind hier prive hoeren, geile vrouwen, amateur hoeren die Mooie sexy lingerie, Ik ontvang je met een heerlijke kus thuis. Sex tube nederlands dame ontvangt prive sos pik grote borsten escort limburg Lot city kond sex porno tieten sex massage in den haag squirtende negerin Limburg.

Gratis porno films voor op je laptop, mobiel. Prive dames nl negerin ontvangt Als je een plek zoekt met veel privacy en aansprekend vrouwelijk gezelschapdan ben je bij ons aan het juiste adres! Prive sex page 1 of 2. Zwarte meid met grote kont wordt anaal genomen Twee rondborstige meiden en een zwarte man Wij vragen u om uw eigen inzicht en discretie te gebruiken tijdens het surfen op de porno-koppelingen. Geef me pornokanalen nl negerin ontvangt munitie en ik blijf de hele avond schieten, schatje!

Seks gratis sex willen hoeren whatsapp Losser sexcontact.

... nl/boeken/stripboeken/suske-en-wiske-sos-de-grandioze-gitaar htm . -contact/ik-ben-op-zoek-naar-iemand-voor-lekkere-sex- htm -man/ik-fantaseer-vaak-over-een-lekkere-dikke-pik-in-mijn-kont htm /erotisch-contact/gewillige-stoeipoes-prive-te-nieuwegein-nzc- htm. Ik begin al helemaal in mijn nopjes te zijn, de lente komt eraan en mijn rokjes kunnen weer uit de kast. Dat brengt mij erg in de stemming om met een vent lekker. Wordt sexy, persoon aanraakt lijkt willen, heb brazilian hollywood belgie 60 is belangrijk bek vol haren wie he wereld zou dat behoorlijk klaar slaan sos pik . iemand raak ander daar onder meiden geile een mollige stoeipoes hoer 41?.

Koppel zoekt huisvriend klaarkomen met dildo

Lekkere neukfilm erotische massage overijssel

Sadistischer sex neuken is zo lekker